Tillvalsinformation

Om det här är du och hur du brukar se ut så kommer du inte att hitta skydd som håller din motorcykel ren, fin och idiotsäker helskyddad. Det gör du ingenstans.

Om det här är du och hur du brukar se ut så kommer du inte att hitta skydd som håller din motorcykel ren, fin och idiotsäker helskyddad. Det gör du ingenstans.

Tjocklek i mikrometer

Fundera på vad det egentligen är du vill skydda din motorcykel ifrån.

När du väljer tjocklek på dina skydd måste du vara medveten om vissa saker. Här listar vi vad de olika tjocklekarna i materialen betyder:

65 mikrometer [Light 65] är motsvarande ett vanligt klistermärke. Slitstyrkan är begränsad och du bör välja skyddsplasten 65 mikrometer om du bara kör gata, sällan har en motorcykel nedsmutsad av grusvägskörning och dessutom inte har vassa metallföremål på skor och kläder som skaver just där du vill skydda motorcykeln. Detta passar alltså lämpligt för den genomsnittlige motorcyklisten.

 

 

– Det håller inte med så tunn folie…
-Jo, det gör det.
Vi har en text med Standard 110 på golvet i dekalverkstaden. Grus och damm har gjort det repigt och fult men golvet under är nog helt då det inte gått hål i plasten än.

110 mikrometer [Standard 110]  är så klart tjockare och står emot mycket hårdare misshandel än 65 mikrometers folie. Det är dock avsevärt mycket tunnare än den folie som används i cross och enduro. Du som kör begränsat i skog och terräng och inte är gravt nedsmutsad utan kanske kör där du blir smutsig av damm och regn där en slipande hinna uppstår på dina kläder och stövlar väljer 110 mikrometer folie. Den genomsnittliga grusåkaren som är rädd om sin motorcykel och inte utsätter den för hänsynslöst grusåka kan tillrådligt gå upp till 110 mikrometer för sina skydd. Denna tjocklek räcker gott och väl för de allra flesta av oss aktiva motorcyklister.

Vet du med dig att du smutsar din motorcykel extremt mycket, utsätter den för oerhört hård nötning och sällan tvättar men ändå vill skydda utsatta delar av lacken bör du välja en ytterligt tjockare folie. Du kanske då bör sikta på folier över 300 mikrometer. De här skydden överlever förmodligen sin motorcykel.
En sådan tjocklek marknadsför inte Armour Tech i dagsläget.

Nej, det finns verkligen inte allt till alla motorcyklar. Att låna in och mäta upp var inte så enkelt. Saknar du något så maila och gör en förfrågan så prioriterar jag efterfrågade mc. /Henning Avvisa